- 500 g mięsa mielonego
- 4 tortille pszenne
- 1 cebulę
- 10 łyżek kwaśnej śmietany
- 500 g przecieru pomidorowego
- puszkę fasoli czerwonej
- 1 łyżkę pieprzu cayenne
- sól, pieprz
Jak to zrobić:
Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone, smaż do zarumienienia. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj aż całość zgęstnieje.
Odcedź fasolę, dodaj na patelnię i trochę przypraw ;)
Na każdy placek tortilli włóż jedną łyżkę śmietany i około trzy łyżki farszu. Zawiń placka jak gołąbka po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu obok siebie. Posmaruj placki pozostałą śmietaną i farszem.
Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz