poniedziałek, 8 października 2012

Burrito

Będziesz potrzebował:

- 500 g mięsa mielonego
- 4 tortille pszenne
- 1 cebulę
- 10 łyżek kwaśnej śmietany
- 500 g przecieru pomidorowego
- puszkę fasoli czerwonej
- 1 łyżkę pieprzu cayenne
- sól, pieprz

Jak to zrobić:

Pokrój cebulę w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj mięso mielone, smaż do zarumienienia. Dodaj przecier pomidorowy i gotuj aż całość zgęstnieje. 

Odcedź fasolę, dodaj na patelnię i trochę przypraw ;)

Na każdy placek tortilli włóż jedną łyżkę śmietany i około trzy łyżki farszu. Zawiń placka jak gołąbka po czym ułóż w żaroodpornym naczyniu obok siebie. Posmaruj placki pozostałą śmietaną i farszem.

Piecz w 180 stopniach przez 20 minut.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz